Είτε καταλαβαίνετε το όνομά του είτε όχι, ο Joe Foster έχει επηρεάσει κάθε sneakerhead με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ένα απόλυτο OG στον κλάδο, καθώς και ο αδελφός του Jeff ξεκίνησε τον Reebok το 1958 με την έννοια της δημιουργίας των καλύτερων παπουτσιών που έγιναν ποτέ. Το αποτέλεσμα? Μια επιχείρηση που είναι τώρα γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο με μια ιστορία που θα πει πολλά για τις επόμενες γενιές.

Στο πλαίσιο του τελευταίου τμήματος “Under the Influence”, κάθισαμε με τον ίδιο τον Joe Foster για να μιλήσουμε για το πώς μια μικρή βρετανική επιχείρηση κυριάρχησε τελείως στον κόσμο, τις ταπεινές αρχές της μάρκας, καθώς και το τελευταίο του βιβλίο Shoemaker που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου !

Εικόνα μέσω του Joe Foster
Πώς ξεκινήσατε την επιχείρηση υποδημάτων;

Ήταν στο «αίμα». Γεννήθηκα στα γενέθλια του παππού μου στις 18 Μαΐου 1935, περίπου 18 μήνες μετά το οποίο πέθανε. Πιστεύοντας με την επινόηση του καρυκεύματος που τρέχει το 1895, ο παππούς μου έκανε επίσης αυτά τα παπούτσια για και τους τρεις αθλητές της δεκαετίας του 1920 στην ταινία Chariots of Fire.

Ποιος ήρθε με την έναρξη του Reebok;

Ο παππούς μου ίδρυσε τον J.W. Foster καθώς και γιοι το 1900, καθώς οι αιτήσεις για τις καρφιές του, οι οποίες μετατρέπουν την εταιρεία του μικρού Cobblers σε εκείνο ενός παγκοσμίου φήμης κατασκευαστή αθλητικών παπουτσιών. Ο μπαμπάς μου James (Jim) καθώς και ο θείος John (Bill) ανέλαβαν την επιχείρηση, με τον αδελφό μου Jeff να συμμετάσχει στην εταιρεία νοικοκυριών το 1948, καθώς και τον εαυτό μου το 1952.

Ωστόσο, τόσο ο Jeff όσο και εγώ έγινα στρατολογημένος για να κάνω την εθνική υπηρεσία το 1953, επιστρέφοντας στο Fosters δύο χρόνια αργότερα μόνο για να ανακαλύψει μια εταιρεία που ήταν σε στασιμότητα, καθώς ανακαλύψαμε ότι ο Jim καθώς και η σύνδεση του Bill είχε κατέβει σε διαμάχη. Τίποτα Jeff, όπως προσπάθησα να θεραπεύσω αυτό το ρήγμα, προτρέποντας την απαίτηση να φύγουν οι Fosters καθώς και να δημιουργήσουν τη δική μας εταιρεία.

Ίσως είχαμε μάθει από τον μπαμπά μας καθώς και από τον θείο, ωστόσο ο Jeff καθώς και συνεργάστηκα για πολλά χρόνια μέχρι τον πρόωρο θάνατο του Jeff το 1980 χωρίς καμία σοβαρή διαφωνία.

Εικόνα μέσω Reebok
Τι σημαίνει η λέξη “Reebok”;

Το Reebok είναι ένα μικρό νοτιοαφρικανικό gazelle – ένα όνομα που ανακάλυψα σε ένα λεξικό που κέρδισα σε μια κούρσα σπριντ 80 μέτρων το 1943. Ωστόσο, ο λόγος που φυλνούσαμε μέσω του λεξικού μου προκάλεσε πότε, στην καθοδήγηση του λογιστή μας, εγώ προσπάθησε να καταγράψει το όνομα Mercury.

Αφού ξεκινήσαμε με αυτό το όνομα, ανακαλύψαμε γρήγορα ότι ήταν ήδη καταχωρημένο ως εμπορικό σήμα της Lotus & Delta, μιας βρετανικής εταιρείας υποδημάτων. Μας προσφέρθηκε το όνομα για £ 1.000, τα οποία το 1960 ήταν πέρα ​​από την τσέπη της μικρής μας επιχείρησης δύο ατόμων

Κοιτάζοντας πίσω στην πλούσια ιστορία του Reebok, υπάρχει μια μόνο στιγμή που είστε πιο χαρούμενοι;

Για 10 χρόνια, προσπαθούσα να εισέλθω στην αμερικανική αγορά αθλητικών παπουτσιών, παρακολουθώντας τα εθνικά αθλητικά προϊόντα της Αμερικής. Χρειαζόμουν έναν διανομέα, καθώς και μετά από έξι αποτυχημένες προσπάθειες που γνώρισα τον Paul Fireman στο NSGA Show του 1979.

Από την πρώτη μου επίσκεψη στην Αμερική το 1968, η ανάπτυξη της λειτουργίας στις ΗΠΑ ήταν τεράστια, που τροφοδοτήθηκε από το περιοδικό Runners World καθώς και την ανάπτυξη της Nike. Κάθε χρόνο, ο κόσμος του Runner θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των τελευταίων προσφορών από τους κατασκευαστές αθλητικών παπουτσιών. Όλοι τους ήταν είτε αμερικανοί είτε ήταν τεράστιοι για να έχουν διανομή. Δεν είχαμε, ωστόσο, σχεδιάσαμε το Aztec, ένα παπούτσι οδικής κατάρτισης ως μέρος του “The Gold Range” για τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας του 1978 στον Καναδά με τις παγκόσμιες βαθμολογίες του Runner του 1979.

Ο Paul Fireman, ο οποίος με τον αδελφό του καθώς και τον γαμπρό του, ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας μικρής εταιρείας διανομής κάμπινγκ που βρίσκεται στη Βοστών Κόσμος. Αυτό θα του παρείχε άμεση πρόσβαση στην αγορά.

Μετά από μια χρονική περίοδο, ο Αζτέκος πέτυχε την βαθμολογία των 5 αστέρων, μαζί με τα άλλα δύο παπούτσια μας, το Midas, ένα παπούτσι με οδικό αγώνα, καθώς και την Inca, την ακίδα μας. Με τρία παπούτσια 5 αστέρων, επιτύχαμε αυτή την ανακάλυψη στην αμερικανική αγορά. Παρόλο που υπήρχαν πολλά προηγούμενα και δημοσίευσα επιτεύγματα για να είναι χαρούμενοι, αυτή ήταν η πιο περήφανη στιγμή μου.

Εικόνα μέσω Reebok
Ως μία από τις μοναδικές μεγάλες βρετανικές μάρκες υποδημάτων είχατε ποτέ κάποιες αμφιβολίες σχετικά με το αν θα μπορούσατε να εισέλθετε σε άλλες χώρες;

Η αμερικανική αγορά είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική αγορά παγκοσμίως. Πριν από το επίτευγμα των ΗΠΑ, ο Reebok είχε μικρές διανομές στον Καναδά καθώς και σε άλλες χώρες της Κοινοπολιτείας, καθώς και το Βέλγιο καθώς και τη Γαλλία. Ωστόσο, οι ΗΠΑ ήταν το ουσιαστικό για την παγκόσμια επέκτασή μας

Η Reebok έχει τοποθετήσει πάντα τις γυναίκες στο προσκήνιο, τι σημαίνει ότι είναι η πρώτη στην αγορά για να γιορτάσει τα γυναικεία πρότυπα;

Αυτό ήταν ένα εκπληκτικό επίτευγμα για το οποίο πρέπει να πιστωθεί ο Angel Martinez. Ο Άγγελος ήταν ένας τεχνολογικός εκπρόσωπος για την Reebok στην Καλιφόρνια, καθώς και ενθουσιασμένος με τις νέες αερόβες τάξεις που η σύζυγός του Frankie παρακολούθησε με τις φίλες της.

Αποφάσισε να συμμετάσχει μαζί της για να ελέγξει το WΤο καπέλο συνέβαινε καθώς και για να βιώσει την αίσθηση της άσκησης καθώς και της μουσικής. Εκείνη την εποχή, τα κορίτσια το αγάπησαν καθώς και ο Άγγελος μπορεί να δει ότι αυτό ήταν πρακτικά αποκλειστικά προσέλκυση γυναικών. Παρατήρησε επίσης ότι η τάξη φορούσε ένα μείγμα υποδημάτων, καθώς και μερικοί συμμετείχαν σε γυμνά πόδια. Ο Άγγελος φαντάστηκε ένα λευκό δερμάτινο παπούτσι γάντι με μια μαξιλαράκι καουτσούκ σόλα, που γεννήθηκε στη σιλουέτα freestyle.

Εικόνα μέσω του Joe Foster
Αν έπρεπε να επιλέξετε, ποια είναι τα τρία αγαπημένα σας μοντέλα Reebok, καθώς και γιατί;

Η επιλογή μου ξεκινά με τον Αζτέκο, η οποία μας έφερε την είσοδο στην αμερικανική αγορά καθώς και την εισαγωγή του Roadstar Sole, την οποία σχεδίασα το 1978 καθώς και εξακολουθεί να είναι η εικονική επιλογή για την Reebok Classics.

Στη συνέχεια πρέπει να είναι ο κόσμος δέκα, ένα ειδικό ελαφρύ παπούτσι οδικών αγώνων. Κατασκευάστηκε αρχικά για τον Ron Hill, όχι μόνο φορούσε το σπάσιμο του παγκόσμιου ρεκόρ δέκα μιλίων, ωστόσο κέρδισε επίσης τον μαραθώνιο της Βοστώνης σε χρόνο ρεκόρ με αυτά στα πόδια του.

Τρίτον, πρέπει να είναι το freestyle, το οποίο έγινε μοναδικά το αθλητικό παπούτσι της γυναίκας, καθώς και ο Reebok για να καταλήξει να είναι το νούμερο ένα αθλητικό σήμα.

Το βιβλίο σας Shoemaker κυκλοφορεί τελικά την 1η Οκτωβρίου! Μπορείτε να μας πείτε λίγο γι ‘αυτό;

Το βιβλίο μου Shoemaker σας λέει για την ιστορία του νοικοκυριού μου στην πρόοδο των αθλητικών υποδημάτων μέσω των επιτυχιών καθώς και των αποτυχιών του J.W. Foster και Sons Business. Από τα πρώτα μου χρόνια μεγαλώνοντας, καθώς και τις πολυάριθμες εμπειρίες καθ ‘όλη τη διάρκεια της εκκίνησης του υδραργύρου καθώς και του Reebok το 1958, μέχρι τη συνταξιοδότησή μου το 1989, σας μεταφέρει μέσα από τα πολυάριθμα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, καθώς και τις προσωπικές μου προκλήσεις πολύ.

Πώς διατηρείτε ταραχώδη πάνω από την καραντίνα;

Εκτός από τις πολυάριθμες δυσκολίες που βιώνουμε όλοι, η σύζυγός μου, καθώς ήμουν τυχερός που μπορώ να περάσω μερικούς μήνες σε ένα πολύ ειρηνικό μέρος της Γαλλίας. Αυτό μας επέτρεψε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με τον λογοτεχνικό μου πράκτορα A M Heath καθώς και τον εκδότη του βιβλίου μου Simon & Schuster για να προετοιμαστεί για την απελευθέρωσή του την 1η Οκτωβρίου. Είμαι τώρα πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο στο τέλος της καραντίνας μου, καθώς και προετοιμασία για να αποκτήσω έναν όγκο βιβλίων για τη διανομή στους πολυάριθμους ανθρώπους που επιθυμούν ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο.

Εικόνα μέσω Reebok
Έχετε οποιοδήποτε είδος καθοδήγησης για οποιονδήποτε ελπίζει να ξεκινήσει τη δική του μάρκα πάνινα παπούτσια;

Είναι δύσκολο να παρέχουμε καθοδήγηση από τη διαφορά χρόνου μεταξύ του πότε ο Jeff καθώς και η απόφασή μας να εγκαταλείψουμε την εταιρεία των νοικοκυριών καθώς και σήμερα. Είχαμε εμπειρία από την παραγωγή καθώς και την κατανόηση των υλικών προμήθειας. Τώρα, η τεχνολογία είναι διαφορετική καθώς και πολύ ακριβή, ωστόσο η παραδοχή που κατέχει μια μάρκα πάνινα παπούτσια είναι διαφορετική από την κατασκευή πάνινα παπούτσια.

Για να είναι επιτυχής, ωστόσο, απαιτείται να είστε σε θέση να προσφέρετε κάτι διαφορετικό. Αυτό μπορεί να είναι ένα ολοκαίνουργιο υλικό, το οποίο ήταν η κατάσταση για το Aztec με την EVA. Εκείνη την εποχή, η Eva ήταν ένα νέο υλικό που δεν ήταν κατασκευασμένο από καουτσούκ, υπονοώντας ότι ήταν πολύ ελαφρύ. Το στυλ είναι επίσης πολύ σημαντικό, καθώς το παπούτσι σας πρέπει να φαίνεται ελκυστικό.

Με αυτό είπε, η επιρροή είναι πιθανότατα πολύ πιο απαραίτητη από οποιαδήποτε από τα παραπάνω, καθώς και να έχει αυτό μπορεί να σας δαπανήσει πολλά χρήματα ανάλογα με το είδος της επιρροής. Αυτό μπορεί να είναι ομαδική ή ιδιωτική χορηγία, διαφήμιση ή συμμετέχοντας σε μια νέα τάση αθλητισμού ή φυσικής κατάστασης παρόμοια με τα φαινόμενα αεροβικής που ανέφερα προηγουμένως.

Η χρηματοδότηση στις πρώτες μας μέρες ήταν ένα στοιχείο για να είμαστε επιτυχείς. Μπορεί να αγοράσει την τεχνολογία, να πληρώσει για την επιρροή, καθώς και την παραγωγή όγκου του κεφαλαίου καθώς και το κόστος εκκίνησης.

Ένα σχέδιο της εταιρείας είναι απαραίτητο για τη χρηματοδότηση, αφού κάποια στιγμή, εκτός αν έχετε πολύ βαθιές τσέπες, θα απαιτήσετε χρηματοδότηση. Ωστόσο, όπως και με τα περισσότερα σχέδια της εταιρείας, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να το τροποποιήσετε εάν σβήνει. Το όφελος από αυτό είναι ότι σας επιτρέπει να ανησυχείτε τι ήταν λάθος με το αρχικό σχέδιο.

Οτιδήποτε άλλο θα θέλατε να προσθέσετε;

Με την έναρξη του Shoemaker κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφαιρεί την ευκαιρία να κάνει βιβλία υπογραφές σε βιβλιοπωλεία. Έχω υπογράψει πλάκες, οι οποίες θα προσφερθούν να κολλήσουν σε ένα βιβλίο που αγοράστηκε σε ένα βιβλιοπωλείο, ωστόσο ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε ένα εξατομικευμένο υπογεγραμμένο βιβλίο που περιλαμβάνει ένα πρόσθετο δώρο, ένα ρεπλίκα 1920S επιστολόχαρτο από τον J.W. Foster καθώς και γιοι, είναι να αγοράσετε το βιβλίο εδώ!

Εικόνα μέσω Reebok